العجة المصرية الحلوة
صفحة 1 من اصل 1
العجة المصرية الحلوة
العجة المصرية
يالا بقى نبطل رغى
و نبدأ
بســ الله ـــــم
توكلنا على الله
المقادير
حوالى 2 كوب بصل مقطع صغير
6 بيضاااااااااااااااااااات
كوب بقدونس مفروم
طمطماية متوسطة و نشيل منه القلب و البذور
و نقطعها قطع صغيرة
كوب إلا ربع دقيق
(كان عندى بواقى بسلة و لحمة معجة حطتهم )
ملعقة كبيرة P.B
ملح , فلفل , شطة حسب الرغبة
قرفة حسب الرغبة
ملعقة كبيرة بهارات ( أنا حطيت بهارات محشى )
نجى بقى
للطريقة
** نجيب حلة و نحط فيها حوالى 3 ملاعق زيت
( ثلاثة بس )
** نحط عليهم البصل و نقلبه لحد ما يذبل
** نضيف عليه البقدونس المفروم و الطماطم
و نقلبهم حوالى 3 دقائق
** نضيف البهارات
** نسيبها على جنب لحد ما تبرد شوية
** نجيب البيض و نضيف له ملح و فلفل
و نضربه بالشوكة
و نروح ضايفينه للخليط و نقلب
زى ما أنتم شايفين
** بعدين نحط الدقيق شوية شوية
** و اخر حاجة نحطها الP.B
زى كدة
** نجيب صينية و ندهنها زيت خفيف جداً
و نحط فيها الخليط
و على الفرن بعد مانكون مجهزينه قبلها ب10 دقائق
عشان يبقى سخن و العجة تستوى على طول
هى مش بتاخد فى الفرن أكتر من 10 دقائق حسب فرنك
و دى بعد ما طلعت من الفرن
بصوا بقى شكلها بعد ما قطعتها
و الله خفيفة جداً جداً و هاشة جداً جداً
زى الكيكة الاسفنجية بالضبط
و دى كماااااااااااااااااان
و الطعم و لأطيب
من كدة
على
رأى بنفسج تشرين
صديقتى و حبيبة قلبى
و أحكوموا أنتن
و الطبق ده للفتوكات الحلوين
اتفضلوا صحتين و هنا
يالا بقى نبطل رغى
و نبدأ
بســ الله ـــــم
توكلنا على الله
المقادير
حوالى 2 كوب بصل مقطع صغير
6 بيضاااااااااااااااااااات
كوب بقدونس مفروم
طمطماية متوسطة و نشيل منه القلب و البذور
و نقطعها قطع صغيرة
كوب إلا ربع دقيق
(كان عندى بواقى بسلة و لحمة معجة حطتهم )
ملعقة كبيرة P.B
ملح , فلفل , شطة حسب الرغبة
قرفة حسب الرغبة
ملعقة كبيرة بهارات ( أنا حطيت بهارات محشى )
نجى بقى
للطريقة
** نجيب حلة و نحط فيها حوالى 3 ملاعق زيت
( ثلاثة بس )
** نحط عليهم البصل و نقلبه لحد ما يذبل
** نضيف عليه البقدونس المفروم و الطماطم
و نقلبهم حوالى 3 دقائق
** نضيف البهارات
** نسيبها على جنب لحد ما تبرد شوية
** نجيب البيض و نضيف له ملح و فلفل
و نضربه بالشوكة
و نروح ضايفينه للخليط و نقلب
زى ما أنتم شايفين
** بعدين نحط الدقيق شوية شوية
** و اخر حاجة نحطها الP.B
زى كدة
** نجيب صينية و ندهنها زيت خفيف جداً
و نحط فيها الخليط
و على الفرن بعد مانكون مجهزينه قبلها ب10 دقائق
عشان يبقى سخن و العجة تستوى على طول
هى مش بتاخد فى الفرن أكتر من 10 دقائق حسب فرنك
و دى بعد ما طلعت من الفرن
بصوا بقى شكلها بعد ما قطعتها
و الله خفيفة جداً جداً و هاشة جداً جداً
زى الكيكة الاسفنجية بالضبط
و دى كماااااااااااااااااان
و الطعم و لأطيب
من كدة
على
رأى بنفسج تشرين
صديقتى و حبيبة قلبى
و أحكوموا أنتن
و الطبق ده للفتوكات الحلوين
اتفضلوا صحتين و هنا
بشاير النور- عدد المساهمات : 601
نقاط : 1740
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2011
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل العجة
» طريقة عمل العجة
» الشوربة المصرية ” الكوارع “
» طريقة عمل الفته المصرية باللحم
» ننشر البيان الختامى لائتلاف الجبهة المصرية وقائمة فى حب مصر
» طريقة عمل العجة
» الشوربة المصرية ” الكوارع “
» طريقة عمل الفته المصرية باللحم
» ننشر البيان الختامى لائتلاف الجبهة المصرية وقائمة فى حب مصر
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أبريل 21, 2017 12:00 pm من طرف goga miro
» شركة ماى واى
الإثنين أبريل 10, 2017 12:23 pm من طرف goga miro
» ربية منتجات فرع الشرقيه اليوم الاثنين 10-4-2
الإثنين أبريل 10, 2017 12:21 pm من طرف goga miro
» برنامج صمود(ابريل-ايو-يونيه 2017) من شركة ماى واى وفرصة تحقيق شيك ليدر هذا العام وتكريم مادي ومعنوي .. تعرف علي التفاصيل !!
الجمعة أبريل 07, 2017 7:58 pm من طرف goga miro
» كلام_كبار_وركز_فيه_كويس_اكيد_هتستفيد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:13 pm من طرف goga miro
» تنشيط فروع ماى واى الموحد ( فروع القاهره- الصعيد-الدلتا - القناه ) من 8-15 ابريل 2017 وتنشيط العضو الجديد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع بورسعيد
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع المطرية
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:05 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع ميامى
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:01 pm من طرف goga miro