طريقة عمل الكريم كراميل
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الكريم كراميل
مقادير
الكريم كراميل:
علبة حليب , 3 علب بودرة كريم كراميل , العسل بتاعهم بيكون معاها.
ملحوظة :
* لو كنتي بتحبي الكراميل سميك تستخدمي 3 باكيت
لو عايزاه متساوي مع الكيك استخدمي 2 باكيت بس
وتشيلي من كيلو الحليب كوباية إلا ربع.
* ولو كنتي عايزة تعملي الكريم بني ضيفي ملعقة كاكاو على بودرة الكرميل
مقادير الكيكة :
كوب ونص سكر , كوباية ونص دقيق ,
ثلث كوب زيت , ملعقة كبيرة بيكنج بودر ,
ملعقة صغيرة فانيليا , 4 بيضات
ملعقة كبيرة كاكاو ( لو كنتي هتعملي الكيكة شيكولاتة)
ملحوظة :
لو كنتي عايزة الكيكة بني نقصي من مقدار الدقيق ملعقة
وضيفي ملعقة كاكاو للدقيق
صينية مقاس 28
وصينية مقاس اكبرمنها
الطريقة :
نفرغ محتويات كيس الكراميل ( السكر المحروق)
في قاع الصينية الصغيرة
ونغطيها تماماً
نحط الحليب في حلة ولما يبدأ في الغليان
نضيف بودرة الكريم كراميل ونقلبه حتى يذوب
نصب خليط الحليب على السكر الكراميل
في طبق عميق
نجهز الكيكة:
نضرب البيض والفانيليا والزيت مع بعض كويس جدا
لمدة 5 دقايق وبعدين نضيف السكر
نخلطهم 7 دقايق تقريباً حتى يذوب السكر تماماً
في طبق تاني
نخلط الدقيق مع البيكنج بودر مع ملعقة الكاكاو
نضيفهم على خليط البيض شوية شوية
ونقلبهم بالمضرب السلك لحد ما يتجانس الخليط تماماً
دة الشكل النهائي لخليط الكيك
نصب الخليط فوق الكريم كراميل في الصينية الصغيرة
ونحط في الصينية الكبيرة اللي تحتها مقدار من المية ميكونش كتير
عشان الصينية اللي فيها الكيك متبقاش مايلة
يعني يا دوب يحافظ على توازن الصينية الصغيرة
ملحوظة :
نضيف ملعقة كبيرة خل للمية عشان الصينية ماتسودش
وتتعبك في تنظيفها
وندخلها فرن 170 درجة ونكون مسخنين الفرن أول ما نبدأ نشتغل في الكيكة
حوالي 45 :55 دقيقة
أو حسب فرنك
المهم متفتحيش عليها خالص غير لما يمر نص ساعة
[b][b][b][b][b]وتجربي بخلة الأسنان أو بطرف سكينة
لو طلعت ممسوحة تبقى الكيكة استوت
[/b][/b][/b][/b][/b]
دة شكلها بعد ما طلعت من الفرن
[b][b][b][b][b][b][b]باين فيها خرمين عشان جربتها بالخلة
[/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b]هنخرجها بالراحة جدا من الصينية اللي تحت عشان المية سخنة طبعاً
أو تسيبيها لما تهدأ وبعدين طلعيها
ولما تبرد تدخليها الثلاجة طول الليل
أو لمدة 5 ساعات على الأقل
عشان الكريم كراميل يتماسك كويس
لما تاخدي الصينية من الثلاجة حركيها بالراحة
زي ما تكوني بتنخلي دقيق
عشان تتحرك جوة الصينية وهيظهرلك شراب الكراميل
زي الصوص كدة
وبعدين
تحطي صيني عليها وتقلبي الكيكة
ودة شكلها بعد ما قلبتها
والصوص بتاع الكراميل نازل منها
ولما اتقطعت باينة من الجنب
جميلة وطعمها جميل
ودي قسمتها عشان تشوفي ازاي الكريم متماسك جدا
والكيك مفصول عن الكريم كراميل
كدة خلصت خلاص
إن شاء الله تكون عجبتكم
لا تنسوني من دعواتكم
بشاير النور- عدد المساهمات : 601
نقاط : 1740
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2011
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الكريم كراميل
» مقادير الكريم كراميل
» تشيز كيك بطبقة الكريم كراميل بدون فرن*** *** *****************************************
» كريم كراميل بالقشطة
» طريقة عمل الفراخ المشواية علي طريقة الشيف يسري بالصور
» مقادير الكريم كراميل
» تشيز كيك بطبقة الكريم كراميل بدون فرن*** *** *****************************************
» كريم كراميل بالقشطة
» طريقة عمل الفراخ المشواية علي طريقة الشيف يسري بالصور
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أبريل 21, 2017 12:00 pm من طرف goga miro
» شركة ماى واى
الإثنين أبريل 10, 2017 12:23 pm من طرف goga miro
» ربية منتجات فرع الشرقيه اليوم الاثنين 10-4-2
الإثنين أبريل 10, 2017 12:21 pm من طرف goga miro
» برنامج صمود(ابريل-ايو-يونيه 2017) من شركة ماى واى وفرصة تحقيق شيك ليدر هذا العام وتكريم مادي ومعنوي .. تعرف علي التفاصيل !!
الجمعة أبريل 07, 2017 7:58 pm من طرف goga miro
» كلام_كبار_وركز_فيه_كويس_اكيد_هتستفيد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:13 pm من طرف goga miro
» تنشيط فروع ماى واى الموحد ( فروع القاهره- الصعيد-الدلتا - القناه ) من 8-15 ابريل 2017 وتنشيط العضو الجديد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع بورسعيد
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع المطرية
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:05 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع ميامى
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:01 pm من طرف goga miro