طريقة عمل الحمام محشي بالفريك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الحمام محشي بالفريك
طريقه عمل الحمام المحشي بالفريك
المقادير
* 2 جوز حمام
* كيلو فريك
* ملح وفلفل
* زبدة او سمن بلدي للتحمير
* بهارات
* ورق الغار
* خيط وابره
* بصلة
التحضير
نجهز الحمام بغسله جيداً
ونجهز الفريك (نغسله وننقعه فى ماء لمدة نصف ساعة
فى حلة متوسطة نضع ملعقتين سمن .
ثم نضع الفريك ونقلب لنحمره
وبعد التقليب حوالى 5 دقائق نضيف الماء الساخن ..
الماء يغطى الفريك فقط يعنى مش كتير
ونضع الملح والفلفل الاسود
وحوالى دقيقتين او 3 هانلاقى الفريك شرب كل الماء بتاعه
نخليه على جنب لغاية ما يبرد
الفريك كدة استوى نصف سواء او اقل .. لأنه هايكمل سوا فى داخل الحمام
وبعد ما يبرد الفريك نبدأ نحشى الحمام
وبعد كدة نجيب ابرة وخيط ..
انا بعقم الابرة بانى احرقها على النار وبعدين امسحها بمنديل نظيف ..
ونبدأ نخيط فتحة الحمام .. وبخيط الرقبة كمان علشان مايكونش فيه اى منفذ الفريك يخرج من
وبكدة الحمام جاهز للسلق
فى حلة كبيرة نغلى الماء .. وأول ما يغلى انزل فيه الحمام
ولو لقيت أى ريم ظهر على وش الماء اشيله وبعدين احط بصلة وملح وفلفل اسود وورق لورا والتوابل
وهاياخد تقريباً نصف ساعة ويستوى
وبعدها أطلعه واصفيه من الشوربة
وأخيراً أحمره فى السمن البلدى أو زبدة ومعاها ملعقة زيت علشان مش تتحرق
بس طبعاً السمن البلدى بيدى طعم الحمام الأصلى ..
واقلبه فى السمن لغاية ما ياخد اللون الذهبى الجميل
ولا تنسى قبل التقديم تشيلى الخيط
وبالهنا والشفا
المقادير
* 2 جوز حمام
* كيلو فريك
* ملح وفلفل
* زبدة او سمن بلدي للتحمير
* بهارات
* ورق الغار
* خيط وابره
* بصلة
التحضير
نجهز الحمام بغسله جيداً
ونجهز الفريك (نغسله وننقعه فى ماء لمدة نصف ساعة
فى حلة متوسطة نضع ملعقتين سمن .
ثم نضع الفريك ونقلب لنحمره
وبعد التقليب حوالى 5 دقائق نضيف الماء الساخن ..
الماء يغطى الفريك فقط يعنى مش كتير
ونضع الملح والفلفل الاسود
وحوالى دقيقتين او 3 هانلاقى الفريك شرب كل الماء بتاعه
نخليه على جنب لغاية ما يبرد
الفريك كدة استوى نصف سواء او اقل .. لأنه هايكمل سوا فى داخل الحمام
وبعد ما يبرد الفريك نبدأ نحشى الحمام
وبعد كدة نجيب ابرة وخيط ..
انا بعقم الابرة بانى احرقها على النار وبعدين امسحها بمنديل نظيف ..
ونبدأ نخيط فتحة الحمام .. وبخيط الرقبة كمان علشان مايكونش فيه اى منفذ الفريك يخرج من
وبكدة الحمام جاهز للسلق
فى حلة كبيرة نغلى الماء .. وأول ما يغلى انزل فيه الحمام
ولو لقيت أى ريم ظهر على وش الماء اشيله وبعدين احط بصلة وملح وفلفل اسود وورق لورا والتوابل
وهاياخد تقريباً نصف ساعة ويستوى
وبعدها أطلعه واصفيه من الشوربة
وأخيراً أحمره فى السمن البلدى أو زبدة ومعاها ملعقة زيت علشان مش تتحرق
بس طبعاً السمن البلدى بيدى طعم الحمام الأصلى ..
واقلبه فى السمن لغاية ما ياخد اللون الذهبى الجميل
ولا تنسى قبل التقديم تشيلى الخيط
وبالهنا والشفا
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل محشي كوسا
» طريقة عمل سمان محشي بالبرغل
» طريقة عمل البسبوسة
» طريقة حفظ الليمون
» طريقة عمل الفراخ المشواية علي طريقة الشيف يسري بالصور
» طريقة عمل سمان محشي بالبرغل
» طريقة عمل البسبوسة
» طريقة حفظ الليمون
» طريقة عمل الفراخ المشواية علي طريقة الشيف يسري بالصور
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أبريل 21, 2017 12:00 pm من طرف goga miro
» شركة ماى واى
الإثنين أبريل 10, 2017 12:23 pm من طرف goga miro
» ربية منتجات فرع الشرقيه اليوم الاثنين 10-4-2
الإثنين أبريل 10, 2017 12:21 pm من طرف goga miro
» برنامج صمود(ابريل-ايو-يونيه 2017) من شركة ماى واى وفرصة تحقيق شيك ليدر هذا العام وتكريم مادي ومعنوي .. تعرف علي التفاصيل !!
الجمعة أبريل 07, 2017 7:58 pm من طرف goga miro
» كلام_كبار_وركز_فيه_كويس_اكيد_هتستفيد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:13 pm من طرف goga miro
» تنشيط فروع ماى واى الموحد ( فروع القاهره- الصعيد-الدلتا - القناه ) من 8-15 ابريل 2017 وتنشيط العضو الجديد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع بورسعيد
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع المطرية
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:05 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع ميامى
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:01 pm من طرف goga miro