ماي واي
[center][size=24] [center][center]
بسم الله الرحمن الرحيم

:عزيزي الزائر\عزيزتي الزائرة

يرجي التكرم اذا كنت عضو معنا بتسجيل دخولك او الاشتراك اذا ترغب في الانضمام الي أسرة منتدي ماي واي جروب
شكرا cheers
ادارة المنتدي[/center]
[/size][/center]
[/center]

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

ماي واي
[center][size=24] [center][center]
بسم الله الرحمن الرحيم

:عزيزي الزائر\عزيزتي الزائرة

يرجي التكرم اذا كنت عضو معنا بتسجيل دخولك او الاشتراك اذا ترغب في الانضمام الي أسرة منتدي ماي واي جروب
شكرا cheers
ادارة المنتدي[/center]
[/size][/center]
[/center]
ماي واي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل الممبار

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل الممبار Empty طريقة عمل الممبار

مُساهمة من طرف بنتوتة مصرية الأحد أكتوبر 26, 2014 3:04 am

طريقه عمل الممبار
المقادير:
1/2 كيلو ممبار
3/4 كيلو رز مصري
مقدار بقدونس وشبت وكسبرة خضرة ونعناع 6
ثمرة عصير طماطم
معلقة كبيرة صلصة 2
ثمرة كبيرة بصل
مقدار ملح وفلفل وكمون وشطة وقرفة بودر م
قدار قرنفل بودر وبهارات
ملعقة صغيرة سكر

التحضير:
. هنقطع الممبار بحجم مناسب
. ونبتدي نجهز الحشوة بتاعة الممبار
. هنغسل الرز ونصفيه
. ونجهز الخضرة ونقطعها
. ونعمل بقي التسبيكة
. اول حاجة هنجيب بصلتين كبار ونقطعهم او نبشرهم زي ما تحبوا
. ونحطهم في حلة مع حتة زبدة وشوية زيت لحد ما البصل يدبل ويتغير لونه
. ونضيف عليه عصير الطماطم ومعلقة الصلصة ونسيبهم يتسبكوا شوية
. وبعدين نضيف التوابل كلها ونظبط الملح وبعدين نضيف معلقة صغيرة سكر بتخلي الطعم غير ومميز
. ونطفي عليها ونسيبها تهدي شوية
. بعدين نضيف عليها الرز والخضرة وماننساش رشة نعناع ناشف بتدي نكهة جامدة اوي
الطبخ:
. بعدين نبتدي نحشي الممبار بالحشو اللي مجهزينه
. وبعد مانخلص حشو نبطط الممبار شوية
. عشان لما الرز بيستوي بيزيد حجم الممبار فعشان يطلع حجمه مظبوط وما يبوظش مننا
. كمان واحنا بنحشي نخلي الاطراف بتاعة الممبار فاضية شوية
عشان الرز ما يقعش منها وتقفل بسهولة لما ننزله في المية
. بعدين بنجهز حلة فيها مية وحبهان وبصلتين ومكعب مرق وجنزبيل بودر وفلفل اسود وملح
. ونسيبها تغلي كويس اوي
. واحنا بنحط الممبار في الحلة نمسكه بايدينا من الطرفين بتوعه مش من طرف واحد
. عشان الرز ما يقعش منك في المية
. واول ما هتحطيه في المية هتلاقي الاطراف بتاعته قفلت علي طول
. نسيب الممبار علي نار متوسطة لمدة ساعة الا ربع تقريبا لحد ما الرز يستوي كويس وكمان الممبار
. بس برضه ما يمنعش انك تتابعي السوا من بعد مرور نص ساعة
ممكن يكون استوي عشان ما يتهريش مننا ويبوظ
. واول ما يستوي نطلعه من المية علي طول ونسيبه يبرد
. بعدين نجهز طاسة فيها زيت غزير ونسخن الزيت كويس ونحط فيه الممبار ونسيبه يتحمر كويس
. وكل واحدة بقي وذوقها في التحمير اللي عايزاه يتحمر اوي تسيبه مدة اطول
وبالهنا و الشفا


طريقة عمل الممبار 10610934_713259622084554_3149502059491083909_n
بنتوتة مصرية
بنتوتة مصرية
Admin

عدد المساهمات : 2259
نقاط : 5833
السٌّمعَة : 23
تاريخ التسجيل : 10/05/2011

https://maywayegypt.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى