طريقة عمل الكسكسي المصري
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الكسكسي المصري
طريقة عمل الكسكسى المصري
المقادير :
6 اكواب دقيق.
كوب ماء مذاب فيه 1 ملعقة صغيرة ملح.
التحضير :
"في جهازين مهمين عشان تعملي الكسكسي
الكبة وحلة الرز او حلة بخار "
نرش رشة مية خفيفة على الدقيق
وبعدين نجمع الدقيق بين الكفين وندعكه بحركة دائرية لحد ما تختفي المية
ونرجع تاني نرش كمية مية خفيفة ونكرر لحد ما تخلص المية ولحد مايختفي كل الدقيق البودرة
ممكن نزود ربع كوب مية تاني على حسب الدقيق المهم ماتزوديش المية عشان ما يعجنش.
وبعدين نحطة كمية منه في الكبه ونفرمها
ونكرر لحد ما تخلص الكمية
انا بعمله في حلة الرز على البخار
وطبعا لو عندك الحلة بتاعته يكون افضل
ولو معندكيش الاتنين اعمليه في مصفى وتحتهتا حلة فيها مية
بجيب المصفى بتاعت حلة الرز واحط فيها قماشة نظيفة واحط فيها الكسكسي
اقفلها كويس واحط مية في الحلة نفسها من تحت واغطيها واشغلها واسيبها ساعة
لحد ما ريحة الدقيق تختفي من الكسكس
بعد كده احطها في صينية كبيرة واقلبه لحد ما يبرد
وارجع افرمه مرة كمان في الكبة .
وبكدة يكون الكسكسي جهز
عند الاكل بس تضيفي عليه زبدة او سمنة وتسخنيه على النار
لو عايزة تاكليه حلو زودي عليه سكر وجوز هند وزبيب ومكسرات
او تاكليه جنب بطة حنون والشوربة
او تعملي جنبه كوسة وبطاطس في الصلصة بتبقى حلوة اوي
وبالهنا والشفا ان شاء الله
المقادير :
6 اكواب دقيق.
كوب ماء مذاب فيه 1 ملعقة صغيرة ملح.
التحضير :
"في جهازين مهمين عشان تعملي الكسكسي
الكبة وحلة الرز او حلة بخار "
نرش رشة مية خفيفة على الدقيق
وبعدين نجمع الدقيق بين الكفين وندعكه بحركة دائرية لحد ما تختفي المية
ونرجع تاني نرش كمية مية خفيفة ونكرر لحد ما تخلص المية ولحد مايختفي كل الدقيق البودرة
ممكن نزود ربع كوب مية تاني على حسب الدقيق المهم ماتزوديش المية عشان ما يعجنش.
وبعدين نحطة كمية منه في الكبه ونفرمها
ونكرر لحد ما تخلص الكمية
انا بعمله في حلة الرز على البخار
وطبعا لو عندك الحلة بتاعته يكون افضل
ولو معندكيش الاتنين اعمليه في مصفى وتحتهتا حلة فيها مية
بجيب المصفى بتاعت حلة الرز واحط فيها قماشة نظيفة واحط فيها الكسكسي
اقفلها كويس واحط مية في الحلة نفسها من تحت واغطيها واشغلها واسيبها ساعة
لحد ما ريحة الدقيق تختفي من الكسكس
بعد كده احطها في صينية كبيرة واقلبه لحد ما يبرد
وارجع افرمه مرة كمان في الكبة .
وبكدة يكون الكسكسي جهز
عند الاكل بس تضيفي عليه زبدة او سمنة وتسخنيه على النار
لو عايزة تاكليه حلو زودي عليه سكر وجوز هند وزبيب ومكسرات
او تاكليه جنب بطة حنون والشوربة
او تعملي جنبه كوسة وبطاطس في الصلصة بتبقى حلوة اوي
وبالهنا والشفا ان شاء الله
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الفراخ المشواية علي طريقة الشيف يسري بالصور
» طريقة عمل العجة
» طريقة عمل السمبوسة
» سعر الدولار اليوم الاحد فى السوق السوداء مقابل الجنيه المصري والتداول يرتفع ويتخطى حاجز الـ11 جنيه الأن
» طريقة عمل العجة
» طريقة عمل العجة
» طريقة عمل السمبوسة
» سعر الدولار اليوم الاحد فى السوق السوداء مقابل الجنيه المصري والتداول يرتفع ويتخطى حاجز الـ11 جنيه الأن
» طريقة عمل العجة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أبريل 21, 2017 12:00 pm من طرف goga miro
» شركة ماى واى
الإثنين أبريل 10, 2017 12:23 pm من طرف goga miro
» ربية منتجات فرع الشرقيه اليوم الاثنين 10-4-2
الإثنين أبريل 10, 2017 12:21 pm من طرف goga miro
» برنامج صمود(ابريل-ايو-يونيه 2017) من شركة ماى واى وفرصة تحقيق شيك ليدر هذا العام وتكريم مادي ومعنوي .. تعرف علي التفاصيل !!
الجمعة أبريل 07, 2017 7:58 pm من طرف goga miro
» كلام_كبار_وركز_فيه_كويس_اكيد_هتستفيد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:13 pm من طرف goga miro
» تنشيط فروع ماى واى الموحد ( فروع القاهره- الصعيد-الدلتا - القناه ) من 8-15 ابريل 2017 وتنشيط العضو الجديد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع بورسعيد
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع المطرية
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:05 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع ميامى
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:01 pm من طرف goga miro