احلى صينيه بسبوسه بالبندق
صفحة 1 من اصل 1
احلى صينيه بسبوسه بالبندق
المقادير
3 كوب دقيق سميد(من السوبر ماركت او محل لوازم الحلويات او العطار)وماينفعش كيس البسبوسة الجاهز
2 كوب زبادي (علبة
اللي عند اللبان هو دة المقاس)
1 كوب سكر عادي مش بودرة
معلقتين مليانين سمنة بلدي لو امكن +معلقة جوز هند +باكو فانيليا
باكو بيكنج بودر
الطريقه
هنخلط المقادير الجافة علي بعض(دقيق السميد والبيكينج بودر والسكر وجوز الهند والفانيليا
وبعدين نحط السمنة ونخلطها شوية بايدينا وبعد كدة الزبادي ونعجن
بعد كدة هندهن الصينية سمنة ودقيق زي الكيك ليه بقي ؟عشان انا بحب اطلعها من الصينية ازاي هنعرف بعد شوية
المهم هنساويها بايدينا في الصينية بس صوابعنا بتبان في العجينة نعمل ايه نبل ايدنا مية ونمشي علي وش الصينية
لوعايزة تسويها كدة ماشي عايزة تحطي عليها مكسرات ماشي اللي يريحك
وندخلها الفرن ونحط الشربات يتعمل لاننا بنسقي الشرنات سخن وهي سخنة ومقادير الشربات 2 كوب سكر +2 كوب ماء يغلوا 5 دقايق ونحط عليهم فانيليا ونطفي
ولما تستوي البسبوسة لومش هتنقليها من الصينية اسقيها ولو هتنقليها الخطوة دي لازم تكون سريعة هتحطي طبق كبير مسطح جوة الصينية يكون تقريبا نفس قطر ها او اقل شوية صغيرين وتقلبيها فيه هيبقي اللي باين قعر البسبوسة
وبسرعة تجيبي الطبق اللي عايزة تقدمي فيه وتحطيه علي ا لبسبوسة وتقلبيها علي وشها
وبعد كدة تسقيها بالشربات السخن ولو مالكيش في البسبوسة اوي بلاش حركة القلب دي واسقي علي طول في الصينية
وسيبيها تبرد الاول وبعد كدة قطعيها وبالهنا والشفا
3 كوب دقيق سميد(من السوبر ماركت او محل لوازم الحلويات او العطار)وماينفعش كيس البسبوسة الجاهز
2 كوب زبادي (علبة
اللي عند اللبان هو دة المقاس)
1 كوب سكر عادي مش بودرة
معلقتين مليانين سمنة بلدي لو امكن +معلقة جوز هند +باكو فانيليا
باكو بيكنج بودر
الطريقه
هنخلط المقادير الجافة علي بعض(دقيق السميد والبيكينج بودر والسكر وجوز الهند والفانيليا
وبعدين نحط السمنة ونخلطها شوية بايدينا وبعد كدة الزبادي ونعجن
بعد كدة هندهن الصينية سمنة ودقيق زي الكيك ليه بقي ؟عشان انا بحب اطلعها من الصينية ازاي هنعرف بعد شوية
المهم هنساويها بايدينا في الصينية بس صوابعنا بتبان في العجينة نعمل ايه نبل ايدنا مية ونمشي علي وش الصينية
لوعايزة تسويها كدة ماشي عايزة تحطي عليها مكسرات ماشي اللي يريحك
وندخلها الفرن ونحط الشربات يتعمل لاننا بنسقي الشرنات سخن وهي سخنة ومقادير الشربات 2 كوب سكر +2 كوب ماء يغلوا 5 دقايق ونحط عليهم فانيليا ونطفي
ولما تستوي البسبوسة لومش هتنقليها من الصينية اسقيها ولو هتنقليها الخطوة دي لازم تكون سريعة هتحطي طبق كبير مسطح جوة الصينية يكون تقريبا نفس قطر ها او اقل شوية صغيرين وتقلبيها فيه هيبقي اللي باين قعر البسبوسة
وبسرعة تجيبي الطبق اللي عايزة تقدمي فيه وتحطيه علي ا لبسبوسة وتقلبيها علي وشها
وبعد كدة تسقيها بالشربات السخن ولو مالكيش في البسبوسة اوي بلاش حركة القلب دي واسقي علي طول في الصينية
وسيبيها تبرد الاول وبعد كدة قطعيها وبالهنا والشفا
goga miro- عدد المساهمات : 3675
نقاط : 11059
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 14/01/2015
مواضيع مماثلة
» صينيه السردين البلدى
» صينيه البطاطا بالزبيب
» جاتوه الشيكولاة بالبندق والقهوة
» طريقة عمل كرات الشوكولاته بالبندق
» شاورمة الدجاج
» صينيه البطاطا بالزبيب
» جاتوه الشيكولاة بالبندق والقهوة
» طريقة عمل كرات الشوكولاته بالبندق
» شاورمة الدجاج
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أبريل 21, 2017 12:00 pm من طرف goga miro
» شركة ماى واى
الإثنين أبريل 10, 2017 12:23 pm من طرف goga miro
» ربية منتجات فرع الشرقيه اليوم الاثنين 10-4-2
الإثنين أبريل 10, 2017 12:21 pm من طرف goga miro
» برنامج صمود(ابريل-ايو-يونيه 2017) من شركة ماى واى وفرصة تحقيق شيك ليدر هذا العام وتكريم مادي ومعنوي .. تعرف علي التفاصيل !!
الجمعة أبريل 07, 2017 7:58 pm من طرف goga miro
» كلام_كبار_وركز_فيه_كويس_اكيد_هتستفيد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:13 pm من طرف goga miro
» تنشيط فروع ماى واى الموحد ( فروع القاهره- الصعيد-الدلتا - القناه ) من 8-15 ابريل 2017 وتنشيط العضو الجديد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع بورسعيد
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع المطرية
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:05 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع ميامى
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:01 pm من طرف goga miro