ماي واي
[center][size=24] [center][center]
بسم الله الرحمن الرحيم

:عزيزي الزائر\عزيزتي الزائرة

يرجي التكرم اذا كنت عضو معنا بتسجيل دخولك او الاشتراك اذا ترغب في الانضمام الي أسرة منتدي ماي واي جروب
شكرا cheers
ادارة المنتدي[/center]
[/size][/center]
[/center]

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

ماي واي
[center][size=24] [center][center]
بسم الله الرحمن الرحيم

:عزيزي الزائر\عزيزتي الزائرة

يرجي التكرم اذا كنت عضو معنا بتسجيل دخولك او الاشتراك اذا ترغب في الانضمام الي أسرة منتدي ماي واي جروب
شكرا cheers
ادارة المنتدي[/center]
[/size][/center]
[/center]
ماي واي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

جلاش الفراخ المغربى (بسطيلة الفراخ المغربية)

اذهب الى الأسفل

جلاش الفراخ المغربى (بسطيلة الفراخ المغربية)  Empty جلاش الفراخ المغربى (بسطيلة الفراخ المغربية)

مُساهمة من طرف goga miro الثلاثاء مارس 17, 2015 3:16 pm

المكونات
جلاش الفراخ المغربى (بسطيلة الفراخ المغربية)  1z9h1e
   500, جرام لوز
   1,5 كيلو بصل
   نص كوباية زيت زيتون
   1 ملعقة كبيرة فلفل اسود
   1 ملعقة كبيرة كزبرة خضرة مفرومة
   1 ملعقة كبيرة قشطة
   1 ملعقة كبيرة زنجبيل
   2 ملعقة كبيرة قرفة مطحونة
   ملح
   4 عود زعفران
   20 ورقة بسطيلة (جلاش)
   60 جرام سمن نباتى
   250 جرام بقدونس مفروم
   60 جرام سكر بودرة
   5 ليمون (معصور)
   1 فرخة مخلية من غير جلد مقطعة مكعبات
   8 بيضات
   ثوم

طريقة عمل جلاش الفراخ المغربى (بسطيلة الفراخ المغربية)

   تقطى البصل على شكل نصف دايرة.
   تجيبى صينية وسط و تحطى زيت الزيتون فيها وتحطيها على النار وتحطى البصل المتقطع.
   تضيفى بعد كدة التوابل (بمعلقة شاى) مع حبة ملح صغيرين وبعدين تسبيهم على نار هادية.
   لما البصل يصفر تروحى حاطه نص كمية البقدونس المفروم وعصير الليمون.
   لما يجى يبتدى يغلى تروحى ضايفة البيض المضروب، وتسبيه عل نار هادية لغاية ما يكون البيض نص سوى كده.وبعدين تشيليه من على النار.
   تجيبى صينية تانية وتحطيى فيها زيت وقشطة وتقلى فيها البصل مع كام فص توم كده وشوية بقدونس و كزبرة مفرومين.
   تحطى عليها قطع الفراخ و رشة ملح صغيرة ورشة صغيرة تانية من كل التوابل اللى عندك.
   سيبيها تتقلى شوية صغيرين وبعدين حطى عليها لتر ميه.
   بعد ما تستوى شوية وتشوفى حجم قطع الفراخ صغر شوية تقومى رفعاها من على النار
   بعد كده تقشرى اللوز وتفروميه وتخلطيه مع سكر البودرة.
   وفى صينية مدورة تقومى تفردى ورقة (بسطيلة) جلاش وتدهينيها بالسمن النباتى، تعملى كدة فى كل ورقة جلاش لغاية ما تخلصى نص كمية الجلاش.
   وبعدين تحطى طبقة من اللوز بالسكر وفوقها تحطى ورقة جلاش تانية وتدهينيها بالسمن النباتى.
   وفوقها تحطى طبقة من شرايح البصل وفوقها طبقة من قطع الفراخ.
   وبعدين تفردى عليها ورقة ورقة من الجلاش لغاية الأخر، طبعاً تكونى دهناهم بالسمن زى قبل كدة.
   وبعدين تولعى الفرن يسخن شوية.
   بعد كدة تكسرى بيضة وتضربيها وتدهنى وش الجلاش فى الأخر
   وتحطيها فى الفرن لمدة 15 دقيقة.
   وبعد ما تطلعيها من الفرن رشى عليها سكر البودرة و القرفة المطحونة

goga miro

عدد المساهمات : 3675
نقاط : 11059
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 14/01/2015

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى