حمام محشى بالكبد والقوانص
صفحة 1 من اصل 1
حمام محشى بالكبد والقوانص
حمام محشى بالارز والكبد والقوانص، بتكفي شخصين,وقت التحضير من ساعة لساعتين,
مقادير الاكلة
2 جوز حمام
كوب ارز مصرى
1\4 كيلو كبد وقوانص
بصلة مفرومة
معلقة قرفة صغيرة
ملح _ فلفل
رشة جوز الطيب
معلقة بهار مشكل
طريقة عمل حمام محشى بالكبد والقوانص
يغسل الحمام جيدا وينقع فى الملح والدقيق لضمان نظافتة ثم يشطف بالماء جيدا
نقوم بغسل الكبد والقوانص وتقطيعهم ووضعهم فى ماء على النار مضاف اليهم حبة حبهان وورقة لورا وشوية ملح وفلفل ونتركهم حتى النضج
بعد نضج الكبد والقوانص نقوم بنشلهم من الماء ونبتدى نحمر البصلة فى زبدة ونقلبها حتى يصبح لونها ذهبى نضيف اليهم الكبد والقوانص ونقلبهم
نضيف على الكبد والقوانص كوب الارز المغسول ونقلبة جيدا وبعدين نضيف اليهم نصف مقدار الارز ماء اى نصف كوب ماء ونتركه على نار هادئة حتى يتشرب الماء ويدخل فى النضج
نضيف على الارز معلقة القرفة ورشة جوز الطيب وشوية ملح وفلفل ومعلقة البهار المشكل ونقلبه جيدا ثم نقوم برفع الارز من على النار وتركه يبرد
ناتى بالحمام ونقوم بحشوه بالاررز والكبد والقوانص ونقوم بادخال الارز فى الجوانب ثم نقوم بغلق الحمام عن طريق خيط وابرة ونقوم بتنظيفة من الارز من الخارج
نكون محضرين ماء بتغلى فيه ورة لورا وحبهان وملح وفلفل وعود قرفة ثم نضع الحمام بعه لمدة نصف ساعة او حتى تمام النضج
نرفع الحمام من الشوربة ونحمرة فى السمنة عللى الوجهين ويرش بالملح والفلفل
يقدم مع الملوخية الخضرة وبالف هنا
مقادير الاكلة
2 جوز حمام
كوب ارز مصرى
1\4 كيلو كبد وقوانص
بصلة مفرومة
معلقة قرفة صغيرة
ملح _ فلفل
رشة جوز الطيب
معلقة بهار مشكل
طريقة عمل حمام محشى بالكبد والقوانص
يغسل الحمام جيدا وينقع فى الملح والدقيق لضمان نظافتة ثم يشطف بالماء جيدا
نقوم بغسل الكبد والقوانص وتقطيعهم ووضعهم فى ماء على النار مضاف اليهم حبة حبهان وورقة لورا وشوية ملح وفلفل ونتركهم حتى النضج
بعد نضج الكبد والقوانص نقوم بنشلهم من الماء ونبتدى نحمر البصلة فى زبدة ونقلبها حتى يصبح لونها ذهبى نضيف اليهم الكبد والقوانص ونقلبهم
نضيف على الكبد والقوانص كوب الارز المغسول ونقلبة جيدا وبعدين نضيف اليهم نصف مقدار الارز ماء اى نصف كوب ماء ونتركه على نار هادئة حتى يتشرب الماء ويدخل فى النضج
نضيف على الارز معلقة القرفة ورشة جوز الطيب وشوية ملح وفلفل ومعلقة البهار المشكل ونقلبه جيدا ثم نقوم برفع الارز من على النار وتركه يبرد
ناتى بالحمام ونقوم بحشوه بالاررز والكبد والقوانص ونقوم بادخال الارز فى الجوانب ثم نقوم بغلق الحمام عن طريق خيط وابرة ونقوم بتنظيفة من الارز من الخارج
نكون محضرين ماء بتغلى فيه ورة لورا وحبهان وملح وفلفل وعود قرفة ثم نضع الحمام بعه لمدة نصف ساعة او حتى تمام النضج
نرفع الحمام من الشوربة ونحمرة فى السمنة عللى الوجهين ويرش بالملح والفلفل
يقدم مع الملوخية الخضرة وبالف هنا
goga miro- عدد المساهمات : 3675
نقاط : 11059
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 14/01/2015
مواضيع مماثلة
» حمام محشى بالكبد والقوانص
» طريقة عمل صنية بطاطس بالكبد والقوانص سهلة وموفرة جدا وطعمها حلووووووووو
» فلفل الوان محشى
» أرز بالكبد و القوانص
» حمام الشاي الأخضر والزنجبيل للعروس
» طريقة عمل صنية بطاطس بالكبد والقوانص سهلة وموفرة جدا وطعمها حلووووووووو
» فلفل الوان محشى
» أرز بالكبد و القوانص
» حمام الشاي الأخضر والزنجبيل للعروس
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أبريل 21, 2017 12:00 pm من طرف goga miro
» شركة ماى واى
الإثنين أبريل 10, 2017 12:23 pm من طرف goga miro
» ربية منتجات فرع الشرقيه اليوم الاثنين 10-4-2
الإثنين أبريل 10, 2017 12:21 pm من طرف goga miro
» برنامج صمود(ابريل-ايو-يونيه 2017) من شركة ماى واى وفرصة تحقيق شيك ليدر هذا العام وتكريم مادي ومعنوي .. تعرف علي التفاصيل !!
الجمعة أبريل 07, 2017 7:58 pm من طرف goga miro
» كلام_كبار_وركز_فيه_كويس_اكيد_هتستفيد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:13 pm من طرف goga miro
» تنشيط فروع ماى واى الموحد ( فروع القاهره- الصعيد-الدلتا - القناه ) من 8-15 ابريل 2017 وتنشيط العضو الجديد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع بورسعيد
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع المطرية
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:05 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع ميامى
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:01 pm من طرف goga miro