فطائر الفلفل الملون وطعامها حلو اوووييييييييييييييييييييييي
صفحة 1 من اصل 1
فطائر الفلفل الملون وطعامها حلو اوووييييييييييييييييييييييي
وصفة فطائر الفلفل الملون
هي مش أساسها الحشوة دي ولكن أي حشوة ترغبين بها
هي مش أساسها الحشوة دي ولكن أي حشوة ترغبين بها
الأساس هي العجينة لذيذة أوي وأولادي بيحبوها جداااااا
وكان عندي شوية فلفل حيذبل قلت أعمل منه فطاير والباقي حطيته في السلطة
المهم نخش ع المقادير:
1- العجينة :
2كوب دقيق ؛ ½ ملعقة صغيرة ملح ؛ ملعقة زيت زيتون ؛ 2ملعقة سمسم محمص ؛ ملعقة صغيرة سكر
½ ملعقة صغيرة بيكنج باورد ؛ ¾ ملعقة أكل خميرة أو قطعة خميرة طرية أصغر من حبة عين الجمل
3/4كوب ماء دافئ أو حسب العجينة .
*** يقلب الدقيق مع البيكنج باودر ونصف السكر والسمسم + زيت الزيتون ويقلب
+ نصف كمية الماء (أنا عملت النصف ده ساخن شوية عشان العجينة مش تبرد)
ثم ماء الخميرة مع باقي السكر وتعجن حتى تنعم ...
وتترك تخمر وتتضاعف
في هذه الأثناء تحضر الحشوة .
2- الحشوة :
½ حبة فلفل رومي من كل لون (أحمر وأصفر وأخضر ... يعني كميات متساوية) مفروم
1/2كوب زيتون أسود مقطع ؛ بصلة حمرا مفرومة؛ 2 فص ثوم مهروس ؛ قرنين صغيرين من الفلفل الحار أخضر وأحمر للي يحب المشطشط
حبة طماطم مفرومة ؛ ملعقة صغيرة حبة البركة ؛ ملح وفلفل أسود ...
وممكن إضافة شوية سمسم محمص للحشوة في الآخر حسب الذوق أنا بحط .
التحضير :
يشقر البصل
ثم الثوم ثم الزيتون ثم الفلفل الحار
ثم الطماطم ثم الفلفل الرومي
وأخيرا الملح والفلفل وحبة البركة وتقلب قليلا وترفع .
و بعد أن إختمرت العجينة وتضاعفت
**** تفرد على رشة دقيق رقيقة نوعما لإنها تنفش أثناء توزيع الحشوة وأثناء الخبز كمان وتقطع أقراص
وترص في صاج الفرن وتوزع عليها الحشوة
وتخبز بدجة 200 لمدة ربع ساعة
لاتتحمر بل يشقر أسفلها فقط فتكون هشششششششة وطرية وطعمها وااااااااو
وتقدم .
وكان عندي شوية فلفل حيذبل قلت أعمل منه فطاير والباقي حطيته في السلطة
المهم نخش ع المقادير:
1- العجينة :
2كوب دقيق ؛ ½ ملعقة صغيرة ملح ؛ ملعقة زيت زيتون ؛ 2ملعقة سمسم محمص ؛ ملعقة صغيرة سكر
½ ملعقة صغيرة بيكنج باورد ؛ ¾ ملعقة أكل خميرة أو قطعة خميرة طرية أصغر من حبة عين الجمل
3/4كوب ماء دافئ أو حسب العجينة .
*** يقلب الدقيق مع البيكنج باودر ونصف السكر والسمسم + زيت الزيتون ويقلب
+ نصف كمية الماء (أنا عملت النصف ده ساخن شوية عشان العجينة مش تبرد)
ثم ماء الخميرة مع باقي السكر وتعجن حتى تنعم ...
وتترك تخمر وتتضاعف
في هذه الأثناء تحضر الحشوة .
2- الحشوة :
½ حبة فلفل رومي من كل لون (أحمر وأصفر وأخضر ... يعني كميات متساوية) مفروم
1/2كوب زيتون أسود مقطع ؛ بصلة حمرا مفرومة؛ 2 فص ثوم مهروس ؛ قرنين صغيرين من الفلفل الحار أخضر وأحمر للي يحب المشطشط
حبة طماطم مفرومة ؛ ملعقة صغيرة حبة البركة ؛ ملح وفلفل أسود ...
وممكن إضافة شوية سمسم محمص للحشوة في الآخر حسب الذوق أنا بحط .
التحضير :
يشقر البصل
ثم الثوم ثم الزيتون ثم الفلفل الحار
ثم الطماطم ثم الفلفل الرومي
وأخيرا الملح والفلفل وحبة البركة وتقلب قليلا وترفع .
و بعد أن إختمرت العجينة وتضاعفت
**** تفرد على رشة دقيق رقيقة نوعما لإنها تنفش أثناء توزيع الحشوة وأثناء الخبز كمان وتقطع أقراص
وترص في صاج الفرن وتوزع عليها الحشوة
وتخبز بدجة 200 لمدة ربع ساعة
لاتتحمر بل يشقر أسفلها فقط فتكون هشششششششة وطرية وطعمها وااااااااو
وتقدم .
بارو- عدد المساهمات : 99
نقاط : 267
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 07/06/2011
مواضيع مماثلة
» الفلفل " القليفله "
» جمبري الفلفل الحار
» اسباجتى مع صلصة الفلفل الرومى
» فطائر البرجر
» طريقة عمل فطائر بالجبنه
» جمبري الفلفل الحار
» اسباجتى مع صلصة الفلفل الرومى
» فطائر البرجر
» طريقة عمل فطائر بالجبنه
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أبريل 21, 2017 12:00 pm من طرف goga miro
» شركة ماى واى
الإثنين أبريل 10, 2017 12:23 pm من طرف goga miro
» ربية منتجات فرع الشرقيه اليوم الاثنين 10-4-2
الإثنين أبريل 10, 2017 12:21 pm من طرف goga miro
» برنامج صمود(ابريل-ايو-يونيه 2017) من شركة ماى واى وفرصة تحقيق شيك ليدر هذا العام وتكريم مادي ومعنوي .. تعرف علي التفاصيل !!
الجمعة أبريل 07, 2017 7:58 pm من طرف goga miro
» كلام_كبار_وركز_فيه_كويس_اكيد_هتستفيد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:13 pm من طرف goga miro
» تنشيط فروع ماى واى الموحد ( فروع القاهره- الصعيد-الدلتا - القناه ) من 8-15 ابريل 2017 وتنشيط العضو الجديد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع بورسعيد
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع المطرية
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:05 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع ميامى
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:01 pm من طرف goga miro