طريقة عمل السويسرول بالصورررررررررررررررر
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل السويسرول بالصورررررررررررررررر
اخييييييييييرا بفضل الله نجحت في السويسرول الي كان مغلبني ومطلع عيني وحبيت افرجكم النتيجة
انا اخدت المقادير والطريقة من ملف هند للحلويات الملف دة ممتازة بصراحة بس هو للاسف مش عندنا في فتكات
المقادير:
4 بيضات ( الصفار مفصول عن البياض ) + رشة من الفانيلا وقطرات من الخل
كوب سكر بودرة مطحون
4-6 ملاعق ماء دافئ ( انتبهي غير ساخن )
كوب من الدقيق + ملعقة طعام بيكنج باودر
الطريقة:
اول شئ هنجهز الصينية ندهنها زيت ونفرشها بورق الزبدة
هناخد بياض البيض نضربه كويس جدا لحد مايبقي مارينج بالشكل دة
الاول هيعمل رغاوي نحط عليه ذرة ملح ونضرب شوية وبعدين نحط عليه ربع كوب السكر البودرة ونكمل ضرب لحد مايبقي مارينج
وبعدين نغسل المضرب كويس وننشف وناخد صفار البيض مع الفانليا والخل ونضربه كويس جدا لحد مايبقي لونه فاتح ونضيف معه بقية السكر تدريجيا
وبعد مايضرب كويس جدا نضيف الدقيق بالتناوب مع الماء الساخن علي الصفار والسكر انا حطيت تقريبا 4 م ك ماية(معلشي مصورتش الخطوة دي لاني ببقي لوحدي ومش كل الخطوات بعرف اصورها)
ثم نضيف بياض البيض شوية شوية علي خليط الصفار والدقيق وطبعا نقلب بخفة متناهية
نصب الخليط في الصينية المجهزة
وندخله الفرن علي درجة حرارة 180 انا اخد معايا بالظبط 17 دقيقة وممكن ياخد من 12:15 دقيقة مش اكتر عشان مينشفش
هنا بعد ماطلع كيك السويسرول
هنسيبه يهدي وبعدين نكون ججهزنا فوطة نضيفة ونقلب عليها السويسرول كدة ونشيل ورق الزبدة بالراحة
نكون فرشنا ورق زبدة او ورق فويل مرشوش سكر بودرة جنب الفوطة وننقل عليها الكيك بالراحة ونلفه كويس بالراااااحة مع الضغط عليه ونقفل عليه كويس اوي وندخله التلاجة تقريبا نصف ساعة بعدين نطلعه نفكه بالرااحة جدا وندهنه الكريمة الي عاوزينها انا دهنته كريم شانتيه عليه معلقتين كاكاو وم نسكافيه
ونرجع نلفه في الورق تاني وندخله التلاجة يرتاح
بعد مايطلع بقي نشيل من عليه السكر البودرة ونزوقه باي شكل نحبه مكسرات فواكه او نغطيه تماما بالشوكولاتة او الكريمة
دة شكله النهائي خفيف وهش وجميل جدا
واحنا بنقطعه نجيب كباية ماية سخنة ننزل فيها السكين يفضل تكون مشرشرة
والسلام عليكم
منقول
انا اخدت المقادير والطريقة من ملف هند للحلويات الملف دة ممتازة بصراحة بس هو للاسف مش عندنا في فتكات
المقادير:
4 بيضات ( الصفار مفصول عن البياض ) + رشة من الفانيلا وقطرات من الخل
كوب سكر بودرة مطحون
4-6 ملاعق ماء دافئ ( انتبهي غير ساخن )
كوب من الدقيق + ملعقة طعام بيكنج باودر
الطريقة:
اول شئ هنجهز الصينية ندهنها زيت ونفرشها بورق الزبدة
هناخد بياض البيض نضربه كويس جدا لحد مايبقي مارينج بالشكل دة
الاول هيعمل رغاوي نحط عليه ذرة ملح ونضرب شوية وبعدين نحط عليه ربع كوب السكر البودرة ونكمل ضرب لحد مايبقي مارينج
وبعدين نغسل المضرب كويس وننشف وناخد صفار البيض مع الفانليا والخل ونضربه كويس جدا لحد مايبقي لونه فاتح ونضيف معه بقية السكر تدريجيا
وبعد مايضرب كويس جدا نضيف الدقيق بالتناوب مع الماء الساخن علي الصفار والسكر انا حطيت تقريبا 4 م ك ماية(معلشي مصورتش الخطوة دي لاني ببقي لوحدي ومش كل الخطوات بعرف اصورها)
ثم نضيف بياض البيض شوية شوية علي خليط الصفار والدقيق وطبعا نقلب بخفة متناهية
نصب الخليط في الصينية المجهزة
وندخله الفرن علي درجة حرارة 180 انا اخد معايا بالظبط 17 دقيقة وممكن ياخد من 12:15 دقيقة مش اكتر عشان مينشفش
هنا بعد ماطلع كيك السويسرول
هنسيبه يهدي وبعدين نكون ججهزنا فوطة نضيفة ونقلب عليها السويسرول كدة ونشيل ورق الزبدة بالراحة
نكون فرشنا ورق زبدة او ورق فويل مرشوش سكر بودرة جنب الفوطة وننقل عليها الكيك بالراحة ونلفه كويس بالراااااحة مع الضغط عليه ونقفل عليه كويس اوي وندخله التلاجة تقريبا نصف ساعة بعدين نطلعه نفكه بالرااحة جدا وندهنه الكريمة الي عاوزينها انا دهنته كريم شانتيه عليه معلقتين كاكاو وم نسكافيه
ونرجع نلفه في الورق تاني وندخله التلاجة يرتاح
بعد مايطلع بقي نشيل من عليه السكر البودرة ونزوقه باي شكل نحبه مكسرات فواكه او نغطيه تماما بالشوكولاتة او الكريمة
دة شكله النهائي خفيف وهش وجميل جدا
واحنا بنقطعه نجيب كباية ماية سخنة ننزل فيها السكين يفضل تكون مشرشرة
والسلام عليكم
منقول
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الفراخ المشواية علي طريقة الشيف يسري بالصور
» طريقة عمل الكبدة الاسكندراني بالمنزل 2015 , بالصور طريقة عمل الكبدة الاسكندراني 2015
» طريقة عمل فته لحم
» طريقة عمل الهامبرجر
» طريقة عمل تمر الهندي
» طريقة عمل الكبدة الاسكندراني بالمنزل 2015 , بالصور طريقة عمل الكبدة الاسكندراني 2015
» طريقة عمل فته لحم
» طريقة عمل الهامبرجر
» طريقة عمل تمر الهندي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أبريل 21, 2017 12:00 pm من طرف goga miro
» شركة ماى واى
الإثنين أبريل 10, 2017 12:23 pm من طرف goga miro
» ربية منتجات فرع الشرقيه اليوم الاثنين 10-4-2
الإثنين أبريل 10, 2017 12:21 pm من طرف goga miro
» برنامج صمود(ابريل-ايو-يونيه 2017) من شركة ماى واى وفرصة تحقيق شيك ليدر هذا العام وتكريم مادي ومعنوي .. تعرف علي التفاصيل !!
الجمعة أبريل 07, 2017 7:58 pm من طرف goga miro
» كلام_كبار_وركز_فيه_كويس_اكيد_هتستفيد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:13 pm من طرف goga miro
» تنشيط فروع ماى واى الموحد ( فروع القاهره- الصعيد-الدلتا - القناه ) من 8-15 ابريل 2017 وتنشيط العضو الجديد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع بورسعيد
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع المطرية
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:05 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع ميامى
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:01 pm من طرف goga miro