طريقة عمل كاب كنافة بالمكسرات
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل كاب كنافة بالمكسرات
انا عملت كب الكنافة بجد بجد رائع جدا وعجب ضيوفي اوي
خفيف وراقي وسريع التحضير ومش متعب ابدا ولو عملتيه هتدمنيه
مقاديره سهلة اوي
انا غالبا لما بعمل الكنافة او البقلاوة بحبها بالمكسرات وجوزي هو كمان
مش بعملها بالقشطة خالص بس دي حاجة ترجعلك تقدري تحشي كب الكنافة
باي حشوة تحبيها
المقادير
عجينة الكنافة
وزبدة وسمنة مذوبين
ومكسرات
ماء عطر وزهر
وسكر ناعم
تجيبي العجينة الشعيرية بتاع الكنافة تحطيها في الفود برسيسر
وتضربيها وحاولي ما تتفرميهاش اوي يعني تكون نص متقطعة او اكتر بشوية
الصور هتوضح اكتر
وتحطي عليها سمنة المذوبة وتحركيها بحيت كل الشعيرية تتشرب بالسمنة
بس مش تكتري سمنة انا عايزها متوسطة مش جافة ومش مبلبلة
كويس كدا
حطيها علي جنب ونحضر الحشوة
تجيبي المكسرات وتحطيها في كمان في الفود برسيسر
ومعاها ملعقة صغيرة ماء عطر وماء زهر وملعقتين سكر ناعم
وتضربيهم مش اوي انا عايزها مش ناعمة اوي زي الصورة
وهما كمان مش عايزاهم تكون جافة ولا مبلبلة يادوب تختلطو مع بعض
دلوقتي عجينة الكنافة جاهزة وكمان الحشوة
نجيب صونية الكاب كيك وتحطي فيها كمية بسيطة من العجينة
وتحاولي تعملي زي التجويف كده ونحط الحشوة في النص ومانقرب الاطراف
بعد مانحط الحشوة في النص نحط طبقة تانية من العجينة ونضغط عليها باليد
او اي قاع كباية ضغطة خفيفة ونكمل حتي نتمها كلها
وندخلها الفرن علي درجة حرارة 180 وهي مش بتاخد وقت كتير
يادوب ربع ساعة وكل شوي شوفيها اوي ماالوش يتحمر طلعيها
خفيف وراقي وسريع التحضير ومش متعب ابدا ولو عملتيه هتدمنيه
مقاديره سهلة اوي
انا غالبا لما بعمل الكنافة او البقلاوة بحبها بالمكسرات وجوزي هو كمان
مش بعملها بالقشطة خالص بس دي حاجة ترجعلك تقدري تحشي كب الكنافة
باي حشوة تحبيها
المقادير
عجينة الكنافة
وزبدة وسمنة مذوبين
ومكسرات
ماء عطر وزهر
وسكر ناعم
تجيبي العجينة الشعيرية بتاع الكنافة تحطيها في الفود برسيسر
وتضربيها وحاولي ما تتفرميهاش اوي يعني تكون نص متقطعة او اكتر بشوية
الصور هتوضح اكتر
وتحطي عليها سمنة المذوبة وتحركيها بحيت كل الشعيرية تتشرب بالسمنة
بس مش تكتري سمنة انا عايزها متوسطة مش جافة ومش مبلبلة
كويس كدا
حطيها علي جنب ونحضر الحشوة
تجيبي المكسرات وتحطيها في كمان في الفود برسيسر
ومعاها ملعقة صغيرة ماء عطر وماء زهر وملعقتين سكر ناعم
وتضربيهم مش اوي انا عايزها مش ناعمة اوي زي الصورة
وهما كمان مش عايزاهم تكون جافة ولا مبلبلة يادوب تختلطو مع بعض
دلوقتي عجينة الكنافة جاهزة وكمان الحشوة
نجيب صونية الكاب كيك وتحطي فيها كمية بسيطة من العجينة
وتحاولي تعملي زي التجويف كده ونحط الحشوة في النص ومانقرب الاطراف
بعد مانحط الحشوة في النص نحط طبقة تانية من العجينة ونضغط عليها باليد
او اي قاع كباية ضغطة خفيفة ونكمل حتي نتمها كلها
وندخلها الفرن علي درجة حرارة 180 وهي مش بتاخد وقت كتير
يادوب ربع ساعة وكل شوي شوفيها اوي ماالوش يتحمر طلعيها
انا كده خلصت
يافتوكات انا تعبت اوي في الموضوع عايزة منكم دعوة حلوة من قلبكم
وتاخدي التقييم في ايدك ههههههه اهو تحت شوية
يلا سلاااااااااااااااااااااااام ياقمرات
في امان الله
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل كنافة بلورية بيضاء
» عرض خااااااااااااص علي أم علي بالمكسرات أيام السبت والاحد والاثنين 17و18و19 يونيو 2016
» طريقة عمل الفراخ المشواية علي طريقة الشيف يسري بالصور
» طريقة عمل السويسرول بالصورررررررررررررررر
» طريقة عمل تمر الهندي
» عرض خااااااااااااص علي أم علي بالمكسرات أيام السبت والاحد والاثنين 17و18و19 يونيو 2016
» طريقة عمل الفراخ المشواية علي طريقة الشيف يسري بالصور
» طريقة عمل السويسرول بالصورررررررررررررررر
» طريقة عمل تمر الهندي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الجمعة أبريل 21, 2017 12:00 pm من طرف goga miro
» شركة ماى واى
الإثنين أبريل 10, 2017 12:23 pm من طرف goga miro
» ربية منتجات فرع الشرقيه اليوم الاثنين 10-4-2
الإثنين أبريل 10, 2017 12:21 pm من طرف goga miro
» برنامج صمود(ابريل-ايو-يونيه 2017) من شركة ماى واى وفرصة تحقيق شيك ليدر هذا العام وتكريم مادي ومعنوي .. تعرف علي التفاصيل !!
الجمعة أبريل 07, 2017 7:58 pm من طرف goga miro
» كلام_كبار_وركز_فيه_كويس_اكيد_هتستفيد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:13 pm من طرف goga miro
» تنشيط فروع ماى واى الموحد ( فروع القاهره- الصعيد-الدلتا - القناه ) من 8-15 ابريل 2017 وتنشيط العضو الجديد
الجمعة أبريل 07, 2017 12:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع بورسعيد
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:08 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع المطرية
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:05 pm من طرف goga miro
» منتجات توفرت اليوم بفرع ميامى
الأربعاء أبريل 05, 2017 7:01 pm من طرف goga miro